Over Akkoord


Zangensemble


Zangensemble Akkoord Vlezenbeek

 Akkoord Vlezenbeek

Over Akkoord

Wie zijn we?Vandaag de dag is Zangensemble Akkoord een dynamische groep van mensen met uiteenlopende interesses en verschillende karakters, maar met een gemeenschappelijke passie: zingen!

Zangensemble Akkoord engageert zich in de parochiegemeenschap van Vlezenbeek, Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem door het opluisteren van een viertal liturgische vieringen per jaar. Zangensemble Akkoord organiseert jaarlijks mee de nachtmis op Kerstavond in Vlezenbeek.

Ook de Mariaviering en de Kaarskensprocessie van Sint-Laureins-Berchem zijn jaarlijkse afspraken voor Zangensemble Akkoord.

Naast deze vaste engagementen, werken we graag op regelmatige basis naar een eigen concert toe. Bovendien bieden we graag onze diensten aan om huwelijksvieringen, doopfeesten, jubilea of andere festiviteiten van individuen en verenigingen muzikaal in te vullen.Geschiedenis


Ontsproten uit twee kinderkoren

De kiem voor het ontstaan van dit koor werd gelegd in het vroegere kinderkoor van Vlezenbeek, destijds onder leiding van Tony en Myriam Laureys. Toen zes leden hiervoor te oud werd, nam Johan Sluys deze groep twaalfjarigen onder zijn leiding. Jeugdkoor Karakter was geboren. In 2004 kreeg zij versterking van het jeugdkoor Dubio uit Sint-Pieters-Leeuw. Johan Sluys, leidde dit gefusioneerde jeugdkoor tot 2005.


Jeugdkoor wordt "volwassen" Zangensemble Akkoord

De gemotiveerde groep van tien werd omgedoopt tot Zangensemble Akkoord en werd toen (2007) muzikaal geleid door Sarah Van Hassel, eveneens dirigent van Kinderkoor Redoris.

In 2009 kwam Zangensemble Akkoord onder de aangename leiding te staan van Tim Juwet.


Sedert 2010 gaat Zangensemble Akkoord - inmiddels een hechte vriendengroep - verder zonder dirigent (beschikbare dirigenten bleken nu eenmaal een zeldzaam ras.)

We kiezen er bewust voor als koor te blijven bestaan en de uitdaging aan te gaan om zelf de repetities voor te bereiden en te leiden. Voor sommige projecten zoeken we bereidwillige, professionele dirigenten die projectmatig met ons samenwerken.

Deze formule lijkt wel te werken…


In 2014 brachten we het eerste concert, dat volgens onze nieuwe werkmethode werd voorbereid, "Akkoord 58". Onze intensieve repetities en succesvolle samenwerking met de jonge en getalenteerde dirigent, Gert-Jan Verbueken, zorgden ervoor dat we wegens succes dit concert voor een tweede maal mochten opvoeren in maart 2015!


In maart 2017 vierden we ons 10-jarig bestaan met het jubileum concert Bean Queens met 3 uitverkochte voorstellingen.

In november 2019 presenteren we ons derde muziektheater: Akkoord Airlines.Zangensemble Akkoord blijft er voor gaan!

Dit zijn onze leden:


Sopranen:

Lia Magnus 

(penningmeester)


Lia

Nicole De Broyer


Sarah Van Obberghen (bestuurslid)


Kristl Van Cleemput


Irmgard Huybrechts 

(co-penningmeester)

Alten:

Geertrui Magnus 

(voorzitter)


Noemi de Guzman (webmaster)


Veerle Van Kelecom


Jolien De Cock 

Hannelore Devillé

Hannelore Haemers

Elke Van Obberghen


Copyright © All Rights Reserved.